Πως τα apps φέρνουν πελατεία

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς περνάμε πολλές ώρες «χαζεύοντας» την οθόνη του κινητού μας τηλεφώνου… Από αυτό τον χρόνο ένα σημαντικό κομμάτι αφιερώνεται στην περιπλάνηση στον πλανήτη των εφαρμογών… Χρηστικά λοιπόν apps μας λύνουν τα χέρια… Από την άλλη εκεί κρύβονται τεράστιες δυνατότητες διαφήμισης!!!

Ένα νέο επάγγελμα έχει αναδυθεί τα τελευταία χρόνια και δεν είναι άλλο από τους κατασκευαστές apps. Πρόκειται για προγραμματιστές που ειδικεύονται στην κατασκευή όλων αυτών τω μαγικών χρηστικών προγραμμάτων που όλοι αρεσκόμαστε να χρησιμοποιούμε. Πολλές λοιπόν εταιρίες έχουν πιαστεί από αυτή τη νέα ανάγκη που έφεραν τα έξυπνα κινητά και ταμπλέτες και προσφέρουν χρηστικές εφαρμογές που φέρνουν επιπρόσθετες λειτουργικότητες στην καθημερινότητα των καταναλωτών!

Έτσι δημιουργείται μία καθημερινή επαφή το χρήστη-καταναλωτή αυτών των εφαρμογών που τον διασυνδέει συνεχώς με το logo του διαφημιζόμενου!

Ένα Ελντοράντο: η αγορά των apps

Για να καταλάβουμε το μέγεθος αρκεί να αναφέρουμε ότι οι εγκαταστάσεις εφαρμογών (aps) σε κινητά απέφεραν παγκόσμια κέρδη το 2016 της τάξης των 5,5 δις δολαρίων όταν το 2019 εκτιμάται ότι αυτό το ποσό θα έχει εκτιναχθεί στα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν; Μα είναι απλό. Φτιάχνουμε μία χρηστική εφαρμογή και καλούμε το κοινό να την κατεβάσει ΔΩΡΕΑΝ. Όλοι αυτοί μετατρέπονται από το κατέβασμα σε σχεδόν σίγουροι καταναλωτές των προϊόντων ή των υπηρεσιών που θέλουμε να προωθήσουμε προς πώληση