Πότε στρέφω το διαφημιστικό μου budget στο Facebook

Παρότι δεν υφίσταται μονοσήμαντη απάντηση στο ερώτημα που να διαφημιστώ θα επιχειρήσουμε να δώσουμε μία κατεύθυνση στο πότε πρέπει κάποιος να στρέψει το ποσό που προορίζει για διαφημιστικούς σκοπούς στο Facebook… Για να απαντηθεί τα ερώτημα οφείλουμε να απαντήσουμε στο μεγάλο ΓΙΑΤΙ!

Φεύγουμε λοιπόν από το λυρισμό της γλώσσας και πάμε στον πραγματισμό της τεχνολογίας… Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι γιατί εισέρχονται στο Facebook οι χρήστες που χρησιμοποιούν αυτή την πλατφόρμα? Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι ο χρήστης στο FB εισέρχεται για να περάσει την ώρα του… κατά το κοινώς λεγόμενο να χαζολογήσει, να πάρει μάτι φωτογραφίες, να διαβάσει κάτι που τον ενδιαφέρει. Δεν μπαίνει για να αγοράσει… Δεν ψάχνει κάτι συγκεκριμένο… Δεν είναι έτοιμος να καταναλώσει και αναζητά που θα ξοδέψει τα χρήματα του…

Τελικά αξίζει η διαφήμιση στο Facebook

Αυτό σημαίνει ότι δεν αξίζει η διαφήμιση στο Facebook; Όχι βέβαια απλώς θα πρέπει να γνωρίζουμε που στοχεύουμε και πως διαφημιζόμαστε. Κατά βάση το Facebook προβάλλει στους χρήστες διαφημίσεις με βάση τα ενδιαφέροντα τους. Ουσιαστικά πρόκειται για την ηλεκτρονική εκδοχή της διαφήμισης από στόμα σε στόμα αφού προσπαθεί να δικτυώσει ομάδες ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα.

Η αξία της σελίδας στο FB

Για να μπορέσουμε όμως να αντλήσουμε διαφημιστικά οφέλη από τα Facebook θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ να έχουμε φτιάξει μία σελίδα της επιχείρησης μας. Η ενέργεια αυτή δεν έχει κόστος αλλά αντίθετα φέρνει τεράστια αποτελέσματα. Ουσιαστικά μέσω της σελίδας και των likes σου, θα μαζέψεις δημιουργείς μία διαδικτυακή κοινότητα ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι όσοι κάνουν like να διατηρούν πραγματικό ενδιαφέρον για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιχείρηση σου. Έτσι εκ των προτέρων η αγορά likes απαγορεύεται δια ροπάλου καθότι αλλοιώνει κατά πολύ την ταυτότητα της κοινότητας που χτίζεις γύρω από την επιχείρηση.

Η δύναμη των φίλων

Μία καλή αρχή για να «γεμίσει» η σελίδα like είναι οι φίλοι που διατηρείς στο προφίλ σου και οι οποίοι μπορούν να προσκληθούν. Μέσω αυτής της διαδικασίας μπορεί να χτίσω την πρώτη βάση ανθρώπων που θα κάνουν like. Καθίσταται προφανές ότι αν κάποιος φίλος ου κάνει like ή και share σε μία σελίδαή διαφήμιση, είναι αρκετά πιθανό ενδόμυχα να κινητοποιηθεί το ενδιαφέρον μου (και γιατί όχι η περιέργεια μου) και να κάνω και εγώ like!